יום שבת, 25 באפריל 2009

אגסים ביין אדום

מתכון קל וטוב שקיבלתי ממישהי, מזמן מזמן:

חומרים

6 אגסים יפים (ספדינה שוק מחנה יהודה 6.5 ש"ח לקילו)

2-3 כוסות יין אדום משובח (אם לא משובח אז לפחות סביר)

אפשר להוסיף קצת מים עד לכיסוי 2/3 גובה האגסים

1/3 כוס סוכר

1/2 מקל וניל חתוך לאורכו (או סוכר ווניל)

2-4 תרמילי הל

לגיוון:
ציפורן יחידה אחת
או רבע כוכב אניס


הכנה

חורצים את ההל מרתיחים את כל החומרים למעט האגסים

קולפים את האגסים ומוציאים את הליבה בעזרת סכין קטנה אך חדה, אבל משאירים את הגבעול.

מנמיכים את האש, מכניסים את האגסים לסיר ומבשלים כ-40 דקות (בסיר מכוסה).
לשים לב לא לבשל יותר מידי.

מכבים את האש ומשאירים את האגסים להצטנן בנוזלים.


צמצום הרוטב

שני אמצעים (שאינם סותרים): סוכר וחמאה.

להרתיח על אש קטנה עד שנשארים חצי מהנוזלים.

25 גרם חמאה מוסיפים בסוף הרתיחה, סוכר לפני הרתיחה.


בתאבון

תגובה 1:

  1. נסעתי פעם לצפון והכינו לנו אגסים ביין במסגרת ארוחת ערב משותפת בצימר. אני חייב לציין שהמתכון הזה נשמע יותר טעים ממה שהמנה ההיא הייתה... מה שנקרא, לגזור ולשמור :) תודה.

    השבמחק