מתכון:
ניוקי טוב זה דבר חביב. הוא קטן, הוא נימוח, מצד אחד הוא פסטה, אך מצד שני הוא לא עשוי מקמח (אלא מתפוח אדמה). מזמן לא אכלתי ניוקי. אצל האיטלקי בשוק (פסטה איטליה, באגריפס- מומלץ בחום) אני קונה תמיד רביולי.
בכל זאת, התגלגלה חבילה הביתה. להלן התוצאה:
ניוקי טוב זה דבר חביב. הוא קטן, הוא נימוח, מצד אחד הוא פסטה, אך מצד שני הוא לא עשוי מקמח (אלא מתפוח אדמה). מזמן לא אכלתי ניוקי. אצל האיטלקי בשוק (פסטה איטליה, באגריפס- מומלץ בחום) אני קונה תמיד רביולי.
בכל זאת, התגלגלה חבילה הביתה. להלן התוצאה:
חומרים
10 פיטריות שמפיניון
5 פיטריות שיטקה
בצל ירוק
חצי בצל יבש
שתי כפות מרווה
40 גר' חמאה
שמן זית בנדיבות
3/4 כוס ציר בקר
(ציר בקר? כן יש לי, אבל אני מניח שאפשר גם להמיס אבקת מרק)
פרולוג
לקצוץ דק בצלים
להחזיר לחיים את השיטקה במיים רותחים
לפרוס הפטריות
גוף
להמיס שמן זית וחמאה על מחבת חמה, אש נמוכה
לחמם שתי דקות עד שהחמאה מתחילה לקבל גוון חום (2 דקות)
לטגן פיטריות ובצלים אש בינונית (8 דקות)
להוסיף מרווה
לזכור לערבב
סיום
להוסיף ציר להגביר אש עד לרתיחה
להנמיך אש ולאדות עד 10 דקות.
מלח פלפל
נראה לי שרצוי להוסיף את את הניוקי לרוטב עצמו (למרות שלא עשיתי זאת).
יצא טוב מאוד. ראוי לתת קרדיט לאתר הבא.
10 פיטריות שמפיניון
5 פיטריות שיטקה
בצל ירוק
חצי בצל יבש
שתי כפות מרווה
40 גר' חמאה
שמן זית בנדיבות
3/4 כוס ציר בקר
(ציר בקר? כן יש לי, אבל אני מניח שאפשר גם להמיס אבקת מרק)
פרולוג
לקצוץ דק בצלים
להחזיר לחיים את השיטקה במיים רותחים
לפרוס הפטריות
גוף
להמיס שמן זית וחמאה על מחבת חמה, אש נמוכה
לחמם שתי דקות עד שהחמאה מתחילה לקבל גוון חום (2 דקות)
לטגן פיטריות ובצלים אש בינונית (8 דקות)
להוסיף מרווה
לזכור לערבב
סיום
להוסיף ציר להגביר אש עד לרתיחה
להנמיך אש ולאדות עד 10 דקות.
מלח פלפל
נראה לי שרצוי להוסיף את את הניוקי לרוטב עצמו (למרות שלא עשיתי זאת).
יצא טוב מאוד. ראוי לתת קרדיט לאתר הבא.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה